Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


måndag, januari 24, 2011

Ytterbodavägen

Läser på vk.se:

"Häst påkörd av bil som smet från platsen

En häst blev under söndagen påkörd av en bil som smet från platsen. Senare under eftermiddagen tvingades man avliva hästen på grund av skadorna.

Det var en hästägare som var ute och ledde sin häst i närheten av Ytterboda. De fick möte av en bil som saktade in men av någon anledning gasade föraren till när denne var i höjd med hästen. På något sätt träffade bilen hästen som bröt ett ben. Senare under söndagseftermiddagen avlivades hästen av en veterinär på grund av skadorna.
- Bilen försvann från platsen utan att ha stannat och kontrollera hur det gick, säger Christina Nejdebro, vakthavande befäl vid polisen.
Polisen hade vid 21-tiden på söndagen inte fått någon kontakt med föraren av bilen."


Att trafiken genom Ytterboda är en fara för oss boende i byn har vi redan insett. Vägen slingrar sig mellan gårdarna och har dålig sikt. Hastighetsbegränsningen 50 gäller, men hålls av allt för få. Samtidigt är det mestadels barnfamiljer med yngre barn som bor i byn. Det känns verkligen inte bra att gå och vänta på att det ska hända någonting, för som trafiken flyter på nu är det just så det känns. Vem blir det? Tänk om trafikverket kunde sänka hastigheten till 30 km/h och sätta dit något form av farthinder...


Nu vet jag inte om det var hastigheten i sig som orsakade denna olycka, men föraren är helt klart en person som absolut inte ska sitta i en bil. Olyckor kan förvisso hända, men då stannar man väll och ser hur det gick. Man kör inte vidare och på så sätt flyr ur situationen. Jag hoppas verkligen att denna person mår riktigt dåligt nu, och känner stor skuld för sitt vårdslösa beteende!

Och jag hoppas innerligt att det inte ska krävas fler offer!.


Inga kommentarer: