Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


onsdag, juli 20, 2011

Can't Keep - Eddie Vedder

2 kommentarer:

Nibe91 sa...

Hej!

Jag är en kille på 20 år, älskar naturen, träning och att arbeta.

Jag ska åka upp till Svalbard i slutet på Augusti, har inte börjat söka jobb än och har lite funderingar.

Jobbar du där och med vad? Har du tips på ställen att söka jobb på?

Jättetacksam för svar!

/Nisse Bergman

Ragwen sa...

Hej Nisse! Jag kan tyvær inte se din mailadress, så jag hoppas du får syn på mitt svar.

Har du varit på Svalbard tidigare? Om inte så kan jag berætta att detta ær paradiset på jorden. Jag kommer vara hær till 20 augusti och resten av høsten kommer jag sitta i Sverige med ångest och længta tillbaks. Jag bara varnar dig før att man kommer bli totalt beroende!

Jag jobbar som fæltassistent før en biolog på UNIS (universitetet). Jag får inget betalt, men boende, resekostnader och flygbiljetter står UNIS før. Annars ær det många svenskar som jobbar i æffærerna och på restaurangerna, samt på de olika turistføretagen. Hær får man såklart betalt. Vet inte hur mycket turistjobb det ær under høt-vinterperioden. Somamrsæssongen ær nog som mest intensivast, men det ær ju bara att ringa runt. Annars finns det sækert jobb som målare, snickare mm.. bara att googla och søka føretag och høra av sig till så många som møjligt! Tror store norske har en del kul jobb, hør med dom!
Annars kan jag verkligen rekomendera att jobba før UNIS, man får låna all møjlig utrustning och allt blir genast lætt. Så får man isbjørnsutbildning och sådant betlat. Dessutom får man træffa trevliga studenter från hela værlden.

Hoppas du hittar något jobb och njuut av din tid hær! Hør jag något så ska jag såklart førmedla det till dig!