Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


fredag, juli 02, 2010

Frukt och nötbröd

Ett supersmarrigt bröd. Lika gott och läskande en varm sommardag, som energigivande en mörk och kall vinterdag ute på fjället.

2 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
7 dl fulkornsdinkel
1,5 dl valnötter, krossade i handen.
2 dl torkad frukt (ex 1 dl torkade aprikoser, 1 dl russin)
1 tsk salt
1 1/2 dl bikarbonat
5 dl yoghurt eller fil
2 msk honung

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1 1/2 liters form. Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt yoghurten. Blanda och fördela i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna.
Servera som det är, eller med lite smör och västerbottensost.

Kompakt och mättande. Nyttigt och samtidigt sådär härligt sött. Perfekt i ryggsäcken på turen!

Inga kommentarer: