Ett supersmarrigt bröd. Lika gott och läskande en varm sommardag, som energigivande en mörk och kall vinterdag ute på fjället.
2 dl fiberhavregryn
1 dl linfrön
7 dl fulkornsdinkel
1,5 dl valnötter, krossade i handen.
2 dl torkad frukt (ex 1 dl torkade aprikoser, 1 dl russin)
1 tsk salt
1 1/2 dl bikarbonat
5 dl yoghurt eller fil
2 msk honung
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1 1/2 liters form. Rör ihop de torra ingredienserna, tillsätt yoghurten. Blanda och fördela i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Stjälp upp brödet på ett galler och låt svalna.
Servera som det är, eller med lite smör och västerbottensost.
Kompakt och mättande. Nyttigt och samtidigt sådär härligt sött. Perfekt i ryggsäcken på turen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar