Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


torsdag, september 22, 2011

De som sitter och fattar lagar, regler och beslut tycker sig veta allt och det mesta. Pappersfolket nere i Stockholm och Bryssel. Inte är man väll föga förvånad att alla belut som fattas inte fungerar så bra i verkligheten.

Vi beger oss från Bryssel till rennäringen i fjällen. Uppe i både Kravpie och Biergenis finns jättefina slakterianläggningar. Nya, smidiga, hygieniska och välanpassade lokaler. Renägarna hade kunnat fånga in renen, avliva den helt smärtfritt och snabbt med en bultpistol, dra av skinnet och hänga renen på en gång. En vetrenhär hade kunnat vara med och kontrollera förloppet och ta av köttprover. 
En process som hade gått otroligt snabbt och smärtfritt. Till och med en vegan hade kunnat börja överväga att bli köttätare. Men tro nu inte att det ska vara så bra. Dessa slakterier får inte användas.
Istället fångas renarna in, hornen sågas av och de lastas på en dubbelvånad lastbil där de får stå i ett par timmar då de körs iväg till ett annat slakteri in i landet, där de tillslut avlivas och slaktas.

Visst är det bra med beslutsfattare som har koll på verkligheten?! (sarkastiskt)

Inga kommentarer: