Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


torsdag, juni 17, 2010

Fälltvecka 1

Hemkommen till Ytterboda efter en minst sagt spännande fälltvecka.
Veckan började som sagt i Sollefteå med att vi befann oss mitt i ett slagfällt. Bland sandsäckar, missiler, pansarvagnar och soldater.
Något som visade sig vara europas största paintballträff...

Hinner med ett vackert naturreservat där vi hittar bland annat skuggviol.

Nästa stopp blir Härnösand. Bor på STFs vandrarhem mitt i centrum, riktgit trevligt. Vackert och kuperat, lite Norge över det. Soligt väder, lätt bris och arbete som flyter på bra. Efter att ha mätt vitalitet och höjd på 5600 contortor var vi så färdiga med veckans plannerade arbete på torsdag vid lunchtid, efter ca 11 timmar per dag ute i fällt. Hittade lite mer murkor.
3-54, 3-42, 3-22, 2-31, 0, 3-47, 3-24, 3-36, 3-58, 2-33, 3-52, 1- 10, 0, 0, 3-48... hela dagen.
Jiha, halva torsdagen kvar, så vi bestämmer oss för att passa på att åka till skuleskogens nationalpark och se på slottssdalsskrevan. Vandrade upp på toppen av berget och in i den mäktiga skrevan med 40 meter höga kanter och endast några meter bred. Det var nästan så att man tappade andan. Utsikten från toppen var inte heller att klaga på. Höga Kusten är otroligt vackert! Turen tur och retur, med lunchpaus tog ca 4 timmar. Rekomenderar verkligen att svänga förbi någon gång! Räkna med att bli svettig.

Kommer till bilen, som minsann inte tänker starta. Nyckeln rör sig inte ens. Kollar instruktionsboken. Nada. Kollar mobilens täckning. Nada. Jättedåligt läge...
Precis då man som mest behöver en, dyker det upp en hjälpsam semestrande tysk taxichaufför med en häftig motorcykel upp, som visste knepet för att få igång vår bil. Puh, tänka sig. Det verkade som om vi kom hem denna dagen med!
Och jovisst, kommer hem ända till dörren i Ytterboda och äter lite sill till middag. Sedan orkar jag inte göra någonting mer vettigt.
Längtar redan till då nästa fälltvecka drar igång!

1 kommentar:

ELSA sa...

Denna vecka har 0 personer tittat in på min blogg. Totalt har 5772 läsare besökt min blogg


woot? :o jag föstår inte, det är lördag. någon måste väl ha kollat in på den!? :o