Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


torsdag, juni 10, 2010

Sommarsommarsommarlooooov! Finfint, och solen skiner.

Fredag förra veckan var jag på mysiga lilla täftefestivalen en impulssväng med Filip, Lejonhuvud och Pålsson. På lördagen åkte vi ut ett gäng till Rönnäs och röjde pass och bar ut några torn. Cyklade till Sävar och for till Lovisa och åt middag, återträff med hemkomna sävarvänner. Synd bara att jag far då alla kommer tillbaks.
Vidare till täftefestivalen, dag 2. Kultiration förgyller den kyliga kvällen. Å, vad kul. Förra året glesbygd´n och nu dom. Lycklig! :)
Svenska Flaggans dag firas i hemmaskärgården med mamma och kajaken i Skeppsvik. Underbart, underbart, underbart! Klipper lite gräs, eller den där halva hektaren som envisas med att växa upp hela tiden.
Under veckan har vi haft exkursioner på schemat. Det har varit hyffsat kul. Försökt nyckla en massa växter, vilket verkligen inte gick så bra för mig och Elin. Något gräs blev till vildris, och en vacker liten viol nyklades till cannabis. Nja, bakläxa på det... Krokenboken överges, gammal KalleAnka-Nykling med den stora nordiska floran känns faktiskt säkrare än att försöka gissa antal ståndare, pistiller och annat.
Visste du förresten att en maskros inte är en blomma, utan en blomställning med 100-200 små blommor, som består av en ståndare och ett antal pistiller som är sammansatta till ett rör. Coolt.

Men nu, kära sommarlov. Kommer bestå av massor av jobb och 25% studier + plugg till en svår tenta den 6 augusti. Vila, nejnej...

Inga kommentarer: