Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


måndag, mars 14, 2011

Istället för att skriva en jättemassa om vad jag gjort under nära en och en halv vecka i Ammarnäs, så sammanfattar jag det hela med underbart, underbart, underbart! :D
Slalom, skejt, bastu, skoter, vollyboll o lite styrketräning i gymnastiksalen på kvällarna. Till råga på allt pluggade jag vad jag hade planer på att göra, så det känns till och med bra för samvetet.

En kväll hängde jag med syrran o hennes härliga gäng upp till Äivistoppen. Det var stjärnklart och fint månsken som lös upp himelen och en fantastisk fjällvärld. Ammarmassivet var så vackert! Svagt syntes ljuset från byn långt bort i dalen. Till råga på allt dansade ett underbart norrsken över hela himelen. Det var magiskt!
Samma dag for jag, Isak, Elsa och Ville upp till Hemudden i Bertejaure och njöt av solsken och renskav. En underbar dag mao!

På ammarnäsgården har det varit full rulle med Gunilla och Chengiz som nya ägare. Tycker det är jättekul och verkligen på tiden! Båda lördagarna har det varit full rulle. Senast var det buggkväll och jag älskar verkligen att bugga, men gör det allt för sällan nu för tiden.

Då jag kommer hem från Ammarnäs har min arctrixjacka och mountain hard wearbyxor kommit, så nu är jag tokredo för alla väder som Svalbard, Ammarnäs och resten av världen kan tänkas bjuda på!

Nackdelen med att vara i Ammarnäs är att jag blir så glad att jag inte kan koncentrera mig för fem öre då jag är tillbaks i skolan. Det blir inte lixom bara en uppladdning av batterierna, det är som att koppla i ett helt vattenkraftverk i en liten ficklama. Det blir bara helknas! Så att tycka att livet är fantastiskt och för det mesta ha en överproduktion av glädjehormon e inte alltid till ens fördel. Därför finns skidåkning och löpning så man bara kan skutta runt och få utlopp för glädjen.

Denna söndagen gick dock packningen för Umereturn på tok för snabbt.
Mina tankar glömde jag kvar i Ammarnäs...

1 kommentar:

Caroline Engvall sa...

Tusen tack för att du har med min bok på din topplista. Vilken ära! I augusti kommer nästa bok, Skamfläck. Hoppas att du gillar det också! /Caroline Engvall, författare till 14 år till salu.