Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


torsdag, december 10, 2009

Skidor!

Igår kväll cyklade jag till Nydala. med mina skateskidor på axeln.
Ljudet av skidorna, stavarna som sätts i marken. Lamporna som lyser upp den vita snön. Svetten som rinner ner för pannan och ovana muskler som kämpar på.
Det kan sammanfattas som helt underbart!
Fullt av glada skidåkare som åkte de 900 metrarna fram och åter, fram och åter..
Nära 15 km senare beslöt jag för att ta kväll. Klockan tickade på. Kommer hem, men känner att jag är på tok för upprymd och glad för att kunna hålla mig på de 20 kvadrat som jag har att röra mig på. Nej, Ragna. Ta kväll var det..! Böt skidutrustning mot springskor och begav mig ut och sprang av mig på ett par kilometrar. Mariehemsbacken sista biten var rätt så jobbig.
Därefter njöt jag av att mitt rum enbart är 20 kvadrat, och inte kräver så långa promenader.
Marre hade bakat kaka och vit chokladmousse, så vi hade ett trevligt korridorsfika inne hos mig.

Inte träna dagen efter festande, tjena.. cyklade någon mil, skidade 1,5 och därpå springtur. Onormalt pigg, var väl nydalasnön som gjorde det, kan jag tro. Så snart jag la mig för att sova föll jag in i djupaste sömnen på länge (och jag brukar sova riktigt djupt).
Kursstart 8:00 dagen efter. Klockradion gick igång, på nästan högsta volym. Mobilalarmet gick igång. Lampan som jag har timer på gick igång. En stark halogenlampa rakt i ansiktet.
Jag sov lika gott ändå.
Närmare klockan 10 känner jag en blöt tunga som slickar mig i ansiktet. Milou, bästa väckarklockan enligt test. Snoozar ytterligare en halvtimma och masar mig sedan iväg till skolan.

Nu har jag gjort pepparkakor, med älgar, björnar, rävar och ekorrar. Kollat på skidklipp på youtube någon timma istället för att plugga. Nu blir det Nydala nästa :)

Inga kommentarer: