Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


måndag, maj 09, 2011

Degerberga

Från Sveriges sköna västkust rullade bilarna mot Skåne och Degerberga. Här saknar Telia täckning på mobilen och jag får lite uns av lappsjukan.
Annars är det vackert. Lite Scottsdale (Tasmanien) vibbar över västra skånes landskap. Me like! :) Kuperade landskapet med grässlätterna och skogarna mot topparna. Kor som betar och krokiga, smala vägar. Små byar här och där.

Jag har varit ute och sprungit varje dag hittils och det går bättre och bättre. Känner mig inte riktigt som en elefant i springskor längre. Landskapet är mer kuperat än vad man kanske tänker då man tänker på Skåne, så det är tokkul att springa ute i bokskogen upp och ner för backarna. Lite som en rodelbana där man flyger fram. Jag har helt enkelt inte tid med jobbiga vilodagar, dessutom blir jag så rastlös.

I lördags var det grillkväll och fest här på campingen. Några golfandes göteborgare joinade oss och kvällen blev lagom galen och trevlig.
Idag åkte vi en liten roadtrip till Kivik musteri och inhandlade lite dryck, gott gott! Fruktchock i munnen.
Vidare till lilla mysiga Simrishamn där vi knatade upp och ner för gatorna och "gjorde staden". Ute i hamnen satt vi och lyssnade på ett gäng som spelade somewhere over the rainbow på ukulele.
Jag blir toksugen på att köra en cykelsemester runtom i Skånes vackra och böljande landskap. En dag, en dag... :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.

Konferens västkusten sa...

Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.