Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


måndag, maj 30, 2011

Resan fortsätter och det är underbart roligt och intressant...
...men...
..hur har dom tänkt med en stackars students ekonomi egentligen?!
510 mil är det uträknat att vi ska åka (och vi åker absolut mer än så!). Varje person får en milersättning från skolan med 6 kr. Detta ska räcka till hyra av bil och bensin. Ersättningen har varit detsamma i många år, trotts stigande bensinpriser.
Är man nu 4 personer i en volvo V70, vilket egentligen är max sett med packning och rent bekvämlighetsmässigt, så får billaget 6x4 kr/mil. Dvs 24 kr milen. Trevlig! Drar man bort bensinen på 14 kronor litern och samtidigt ska betala hyran för en bil så börjar det bli svettigt. Cirkagurka 13000 får man betala för 6 veckors bilhyra. Då är det inte mycket att skramla ihop till tokdyr soppa.
Hade jag varit rik så hade jag inte klagat, men för en student står ofta en lägenhet hemma och tickar pengar samtidigt som man ska ha duglig mat för att orka med ute i fält och kläder, personliga produkter och liknande standardvaror. För detta är ju studiemedlet uträknat och anpassat, men inte för att åka land och rike runt. Lite ekonomisk ångest har då drabbat de flesta här. Att ringa hem till föräldrar och be om pengar känns väll inte allt för kul heller, som många faktiskt tvingats till att göra.

Dax för SLU att höja milersättningen kanske, beninen kostar nämligen liiite mer idag än för fem år sedan...

Inga kommentarer: