Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


söndag, februari 07, 2010

Korridoren idag, Bakis och baklås

Så sjukt...Gudagubben uppi himmelen måste ju ha rätt så kul ibland.
Idag hade han nog det.

Igår var det fest, skiftesnatta. Det innebär mycket fest och kul fest och för många en blöt fest. Jag tog det lagom för att inte förstöra hela söndagen, precis så att jag hade sjukt kul!

I vilket fall så behövde flickvännen till en i korridoren (båda två var med igår) gå på toa denna söndag. Och duktigt nog så låste hon dörren. Och dörren förblev låst.
Samtidigt sätter bakfyllan igång som värst för stackaren på utsidan, som inte hade så mycket ork att försöka sig på dörren (som tur var fanns hinken på rätt sida). Han lyckas krypa ut och meddela korridorsgrannen om att flickvännen var inne på toa och dörren hade gått i baklås. Vad göra? De provade skruva isär låset, men det hjälpte inte.
Jag kom hem från en underbar cykeltur ute i solskenet, och konstaterade fort att jag inte heller kunde få upp dörren med mina verktyg. Med en kofot i handen hade problemet varit lättlöst, men nu förblev dörren stängd. Vi fick helt enkelt ringa SOS alarm som lovade skicka en väktare.
1,5 timma efter att dörren blivit låst får vi äntligen upp den.
Så sjuk situation att vi kunde skratta åt den! Där ser man att det är bra, eller nästan oumbärligt, med roliga dassböcker som kan underhålla en i nödfall.

Idag gick det att skratta, tur det. Men tanken slog oss att alla har problem med sina toalås, mitt som inte ens går att låsa. Vad skulle hända om man satt där inne utan mobil och med rumsdörren stängd, man var ensam på rummet (då behöver man ju i och för sig inte låsa, men av vana kan de ju ske) och toadörren går i baklås? Det hade verkligen varit mindre bra. Förhoppningsvis så hade man kunnat slå sönder dörren, men det är inte alla som kanske har den möjligheten, kanske för svag, har ett brutet ben eller är sjuk. Då återstår att ropa så att någon hör en på utsidan. Och det kan ju dröja länge, speciellt om det skulle vara skollov eller liknande så att alla är hemma och korridoren står tom. Kanske är man stum och inte kan skrika.
Eller de som inte visar sig så mycket ute i korridoren eller umgås så mycket med andra, så att ingen skulle sakna dem.

Nä urs och fy! På måndag kommer kvartersvärden få sig ett par samtal.

Inga kommentarer: