Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


onsdag, december 22, 2010

Över samma linje?

Okej, lite reflektioner över vad som pågår i Svea rike:

  • En galen invandrare spränger sin bil och därefter sig själv mitt inne i centrala Stockholm med risk för flera svenskars liv.
  • En galen svensk person skjuter flera invandrare till döds och gör ett flertal mordförsök riktade mot invandrare nere i Malmö.

Självmordsbombare får säkerligen ett flertal svenskar att börja fundera på om de kanske ska rösta på Sverigedemokraterna. Invandrare verkar ju farliga och galna!

Men är alla svenska helt galna och mordlystna bara för att en svensk person springer runt med vapen nere i Malmö?! Tror få svenskar tänker så, men det är ju precis samma sak!

Egentligen kanske det är så att vi kan sammanfatta alla galna psyksjuka personer, oavsett om de har svensk eller utländsk bakgrund, är just galna och farliga och behöver vård. Att alla övriga personer, oavsett om de har svensk eller utländsk bakgrund faktiskt kan vara rätt så trevliga och öppna.
Jag tycker att det är fruktansvärt att man vågar dra folk över samma linje, bara för att de har ett visst ursprung, en viss hudfärg, kultur eller religion. Jag tror att det bästa samhälle man kan få är ett mångkulturellt samhälle där alla möts någonstans på mitten gällande etik, moral och kultur.

Hoppas att personer som inte är födda i Sverige fortfarande kan känna sig välkomna och trygga, och att de personer som råkar vara födda inom detta lands gränser kan välkomna dessa på bästa sätt så att man slipper skämmas för att vara svensk.

Är det inte hemskt att den svenska flaggan numer symboliserar nazism och rasism. Att man ska skämmas för att gå i sitt egna lands färger! Jag älskar Sverige, vårat folk och vår flagga. Jag trivs med att vara ljushyad, blond och blåögd. Men vad vore vi utan utbyte med andra länder? Det skulle jag kalla fattigdom!

Same, afrikan,
eller Svenne banan.
Människa som människa
Ett gott hjärta och omtanke är huvudsaken

Inga kommentarer: