Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


onsdag, februari 09, 2011

Jag kommer ju inte bli jätterik under min resa till Svalbard, men jag ser det som ett lärorikt äventyr! Som lön för jobbet kommer jag få bidrag till resa och boende, men inte någon större handpenning. Därför sitter jag och funderar på det där med stipendium, tänk om man lyckades få något sådant!? Det hade ju verkligen varit perfekt! Men jag känner mig dock väldigt vilsen i den djungeln, har som ingen aning om vars jag ska söka.

Just nu känner jag att jag behöver komma bort och få lite omväxling till vardagen.
Jag åker på södra sverigeresan med skolan i början på maj och kommer inte tillbaks till stan förrän i början på september. Dvs 4 månader i resväska! :D

Här är en bild från google maps på Longyearbyen, hvudstaden i Svalbard. UNIS ligger mitt i Longyearbyen, medan jag kommer bo i utkanten, i Nybyen. Aldeles intill en fjord, under en otroligt vacker bergsrygg.Här har vi en simpel världskarta där jag ringat in två öar, en i botten och en i toppen. Den i botten är underbara Tassie (Tasmanien), där jag jobbade på Woodlea Nursery (plantskola) under sex månader. Det var där jag fick idén om att jag ville till Svalbard. Jag stod i skjulet och omskolade eukalyptusplantor. Det var extremt varmt, helt vindstilla, utan luftkonditionering och ljummet vatten som sinade.

Det hela höll på att bli en dröm som rann ut i sanden. Jag börjar plugga och livet flyter på. Som tur var så har jag en orolig själ som älskar att resa. En höstdag då jag satt lite halvdeppig, instängd i min betongbunker och pluggade ändlöst skolarbete och kände tentapanik fick jag helt enkelt nog.

Den övre ringen markerar Svalbard. Snart har jag altså jobbat på ön längst söderut, och ön längst norrut. Grymmt!

1 kommentar:

Lars sa...

Låter härligt!