Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


torsdag, januari 06, 2011

Microträning

Najs med microträning, något nytt som jag provade på gymmet igår! Och ja, det känns idag... :)
Istället för typ 12 rep x 3 set med ca 80 sekunders vila mellan, så ökar man tempot lite. Vikten ska vara så pass att man knappt lyckas med den sista rep på första settet. Gärna kan man ju ha en medhjälpare som hjälper till att dra ner sista rep, så håller man emot på uppvägen. Vilan ska vara 10 sekunder, och inte 11 eller 12 eller 20! Lovar att man snart ser hela stjärnhimmelen!
Ex 12 rep, 10 sek vila,
4 rep, 10 sek vila,
3 rep, 10 sek vila

2 kommentarer:

Oliver sa...

Håller med! funkar sjukt bra för mig med! i militären körde vi något liknande fast det var utan "vikter" på gym så att säga, hela passet tog ca 7 min och vi gjorde det typ 4 ggr om dagen, knepet är att inte ta ut sig så in i helvete eftersom tanken är att man ska göra det varje dag.

har du några bra övningar övekropp som kan göras hemma (utan vikter)

tja!

Ragwen sa...

Hej Oliver! Insett att microträning är helt grymmt, dels om man ha tidsbrist, men också för variation i träningen. Denna dagen tog jag i tills jag såg stjärnor.

Hemma utan vikter; har du tillgång till en trappa kan man ju ha mycket kul under den. Dels hänga benkrok under stegen och göra "situps" i hängande position. Men även chins går ju att göra.
Armhävningar är ju klassiskt, men grymt bra. Prova göra en vanlig armhävning och när du kommer till övre position ta upp ena handen och sträck den rakt upp i luften åt höger eller vänster håll. En rörelse som ju kräver att man vrider på överkroppen.
Dips mellan stolar.
Jag har ett träningsgummiband hemma som går att fästa i en dörr eller liknande, och med lite fantasi kan man träna de flesta musklerna med det. tar dessutom ingen plats och är billigt! Stakning framåt, bakåt, sidodrag, uppåt, neråt...

Sedan har man ju rätt så gott om vikter hemma om man bara letar och har lite fantasi. Uppslagboken, gjutjärnspannan, fullproppad ryggsäck eller en kasse...

Hare bra!