Sidor

A ship in harbour is safe, but that is not what ships are built for.


lördag, oktober 15, 2011

Chokladtårta

Nästan som kladdkaka, fast ändå inte. Lyxigare och supersmarrig. Lite luftig.

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en rund form med löstagbar kant med smör och strö kakao i (istället för ströbröd). Sprid ev. lite finare fördelat flingsalt över botten på formen. Vispa 5 ägg med 1 dl socker i en evighet och lite till, ca 8-10 minuter. Det ska ha konsisens som vaniljvisp då det är klart. Smält 250 gram mörk choklad och rör i 150 gram smör och 1 msk rom. Rör försiktigt ner i äggvispet. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. 


Servera med vispad grädde och eventuellt några passionsfrukter som man gröpt ur och brett ut över tårtan. Eller, gör som jag gjort och dekorera med florsocker och kakao.

Inga kommentarer: